Klussen

Klussen is niet altijd even makkelijk en kan in sommige gevallen ook nog eens gevaarlijk zijn. Als je niet ervaren bent met klussen, is het van belang dat je tips via het internet gaat op zoeken voor je eigen veiligheid en zodat je het beste resultaat kunt behalen.

Er zijn veel websites die informatie en tips geven over hoe je veilig met gereedschap om moet gaan en wat de beste manier is om ergens aan te werken. Het is belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent, dus lees jezelf goed in voordat je aan de slag gaat met klussen in je nieuwe huis of pand.

Hier zijn een aantal algemene tips:

-Ontvet het oppervlak altijd eerst met ammonia voor je het gaat schilderen.

-Kwasten en vachtrollers kan je goed opbergen door ze – na het schoonmaken – aan een kledinghaakje te hangen. Zo blijven ze mooi in model.

-De randen van verfblikken en lijmblikken worden snel besmeurd, waardoor ze na het opharden niet meer goed sluiten. Voorkom dit door aluminiumfolie om de rand van het blik te vouwen.

-Heb je last van een luchtbel achter het behang? Door met een stanleymesje een klein sneetje te maken of er met een naald een gaatje in te prikken, kan de lucht eruit waardoor de bolling weggaat. Druk het behang goed aan en wrijf met een vochtige doek de lijmresten weg.

-Met een kurkentrekker kan je heel eenvoudig pluggen uit de muur halen.