Trappen

Gray Concrete Stairs Leading to Trees

Een trap is een verbinden tussen 2 of meer niveaus. Bijvoorbeeld etages in een huis of in winkelcentra. Trappen worden gebruikt om etages omhoog te gaan of om af te dalen naar een lager niveau. Trappen kom je in het dagelijks leven bijna overal tegen. Dit omdat de meeste gebouwen of plekken meerdere ‘verdiepinge’ hebben. Overal zijn trappen dus nodig; op de voetbal, in het ziekenhuis en ook op het vliegveld zijn er onwijs veel trappen aanwezig. Natuurlijk zijn er ook erg veel verschillende soorten trappen. Hieronder een klein overzicht van de soorten trappen die te verkrijgen zijn:

  • Wenteltrap – Trap die in een spiraal omhoog gaat. In tegenstelling tot een draaitrap draait deze trap niet rond een centrale as te draaien.
  • Spiltrap – Deze trap draait om een centrale as heen omhoog.
  • Molenaarstrap – Een steile trap zonder draaiing.
  • Zwevende trap – Bij deze trap zijn de treden met metalen beugels rechtstreeks aan de muur bevestigd. Deze zwevende trappen hebben meestal geen leuning.
  • Open trap – Open trappen staan bekend om het ontbreken van een stootbord. Met andere woorden, tussen de treden in zit geen materiaal maar een opening.
  • Zoldertrap – Een zoldertrap kan zowel vast als uitschuifbaar zijn. Bij een vaste trap heb je keuze uit een van de bovenstaande modellen. Uitschuifbare trappen worden vooral gebruikt door mensen die hun zolder niet dagelijks gebruiken. Door te kiezen voor een uitschuifbare trap heb je geen ruimteverlies wat je wel zou hebben als je zou kiezen voor een vaste trap

Liftservicetotaal.nl