Maak de trap veilig met anti slip tape

Bijna alle huizen in Nederland bestaan uit meerdere verdiepingen en zijn dan ook uitgerust met een of meerdere trappen. De trap is een onderdeel van het huis waarbij de interieurinrichting niet altijd de hoogste prioriteit krijgt. Toch is de trap een van de meest belopen ruimtes in het huis en komen we hier dagelijks meerdere malen langs.

Het is dan ook belangrijk dat de trap zo veilig mogelijk is en er ook zo mooi mogelijk uitziet. Een van de manieren waarop je de trap aanzienlijk veiliger kan maken, is met anti slip tape. Deze speciaal ontworpen tape gemaakt van rubber materiaal zorgt ervoor dat je voldoende grip op de tredes hebt en niet snel zal uitglijden van een gladde trap.

Voor elk design trap is er wel een passende strip te vinden

Er zijn tal van soorten designs van verschillende trappen. Uiteraard past niet elke trap in elk huis en is het belangrijk dat er zo effectief mogelijk met de ruimte omgegaan wordt. Een open wenteltrap past bijvoorbeeld goed in een loft appartement. In andere huizen is juist een rechte trap soms ook erg goed in te werken en wordt er vaak ook een toilet onder de trap geplaatst, zodat je deze ruimte niet verliest. Het materiaal van de trap heeft een grote invloed op de veiligheid.

Zo kan een strak gelakte houten trap er prachtig uitzien, maar kan deze ook erg glad zijn. Met anti slip tape maak je hier een einde aan en draag je niet alleen bij aan de veiligheid van de trap, maar bescherm je ook nog eens de lak op de trap op de plaatsen waar deze het snelst afslijt.

Eenvoudige installatie die door iedereen gedaan kan worden

Met anti slip rubberen trap tape zoals die van Antisliprubbertape.com, heb je zeer veel mogelijkheden en kun je deze ook toepassen passend bij jouw wensen en de stijl van de trap. De tape is namelijk beschikbaar in diverse kleuren en is daarnaast ook nog eens zeer makkelijk op maat te knippen. Leestip: antisliprubbertape.com/blog/antislip-tape-waar-moet-je-op-letten-bij-aanschaf.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de strip over de volledige breedte van de trap te bevestigen of deze alleen in het midden te plaatsen. Ook kun je de uiteindes bijvoorbeeld in een ronde vorm laten lopen in plaats van rechte hoeken. De anti slip strip kan door iedereen bevestigd worden en de tussenkomst van een monteur is niet nodig. Wanneer je de strip bevestigt is het wel zaak om de ondergrond goed schoon en vetvrij te maken, zodat de strip goed aan de trap hecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *