Wat maakt een goede architect?

Architectuur is een mooi vak. Het inrichting van de ruimte en het visualiseren van het beeld wat de klant voor ogen heeft. Dit is niet gemakkelijk, je moet namelijk goed voor ogen hebben wat de wensen en behoeften van de klant zijn. Naast dat een architect goed in zijn vak moet zijn, moet hij dus het vermogen hebben om die wensen en behoeften te kunnen visualiseren en te kunnen realiseren.

Een goede architect houdt alles heel overzichtelijk en geeft alle kleine stappen aan in het proces van het constructeren van het ontwerp aan zijn opdrachtgever. De aanpak wordt situationeel bepaald door de organisatie, de hulpmiddelen en alles op het moment zelf.

Wat is er nodig om architect te worden?

Naast dat je erg nauwkeurig te werk moet gaan, goed moet kunnen rekenen en beschikt over een grote kennis van natuurkunde, moet je beschikken over een HAVO- of VWO-diploma zodat je daarna naar de Academie voor Bouwkunst of naar de Technische Universiteit kunt gaan. Je moet dus een HBO of Universitaire studie hebben gedaan voordat je aan de slag kan als architect.